Tilfreds med forelegg til legemiddelprodusent

SFT er tilfreds med at Alpharma AS i Oslo har vedtatt et forelegg fra politiet på 2,5 millioner kroner og inndragning av ytterligere 2 millioner. SFT anmeldte legemiddelprodusenten i 2005 og 2006 for en rekke overtredelser av forurensningsloven.

Bruddene på SFTs tillatelse ble begått i perioden januar 2004 til august 2006. De dreier seg i hovedsak om utslipp av produksjonsvæske fra Alpharmas anlegg på Skøyen i Oslo. Utslippene omfattet utslipp av antibiotika og amoniakkoppløsning.

Viktig signaleffekt

Oslo politidistrikt meldte fredag at bedriften nå har vedtatt forelegget på 2,5 millioner kroner og inndragning av ytterligere 2 millioner kroner for 14 overtredelser av forurensningsloven og ett tilfelle av brudd på arbeidsmiljøloven.

- Dette er en relativt stor bot for en alvorlig sak. Dette gir en viktig signaleffekt til andre virksomheter om at brudd på regelverket straffes hardt, sier SFT-direktør Ellen Hambro.

Ser alvorlig på nytt utslipp

Alpharma har de siste to årene gjennomført tiltak i produksjonen for å hindre ulovlige utslipp. Likevel hadde de i forrige uke et nytt utslipp av antibiotika. SFT ser alvorlig på dette. Bedriften må gjennomføre ytterligere forbedringer. SFT var på tilsyn ved Alpharma fredag og vil følge opp bedriften tett framover.

Tema