Den Norske Friluftslivsprisen til Olav Thon

24. august tildeles Olav Thon Den norske friluftslivsprisen under festivalen ”Friluftsliv for alle” på Raufoss.

Den norske Friluftslivsprisen blir tildelt personer eller organisasjoner som har gjort en ekstraordinær innsats for norsk friluftsliv. Hotell- og eiendomsutvikleren Thon har gjennom flere tiår bidratt økonomisk til bygging av turisthytter i regi av Den norske turistforening. Det anslås at 89-åringen har finansiert 90 hytter av ulik størrelse.

Direktoratet for naturforvaltning sitter i juryen, sammen med Helsedirektoratet, Friluftslivets Fellesorganisasjon og festivalen ”Friluftsliv for alle”. Prisen deles i år ut for 18. gang. Tidligere har blant andre HM dronning Sonja, Thorbjørn Berntsen og Lars Monsen mottatt prisen.

Juryen har gitt årets pris til Olav Thon for hans store interesse for friluftsliv og hans grenseløse bidrag til å bygge ubetjente og selvbetjente turisthytter innenfor nettverket til DNT. Han har dessuten vært hovedmannen bak den omfattende rehabiliteringen av Sæteren Gård i Oslo, som har utviklet seg til et viktig samlingspunkt for barn og unge i Bærumsmarka. Også Norges Jeger og Fiskerforbund sitt senter i Flå og Fønhuskoia Vassfaret har hatt glede av Olav Thon sitt engasjement.

Relaterte lenker

Tema