Bli en friluftslivsagent i Friluftslivets år

Friluftslivets år ble offisielt åpnet av Kronprins Haakon, årets høye beskytter, under et stort arrangement i Tøyenparken i Oslo tirsdag. Nærmere 2000 barn fra Oslo-skolene og barnehagene deltok sammen med kronprinsparet, klima- og miljøminister Tine Sundtoft og miljødirektør Ellen Hambro.

Friluftsaktiviteter i hele landet

Gjennom hele året blir det arrangert mange friluftsaktiviteter i hele landet.

En gjeng av frivillige lag og organisasjoner, friluftslivsorganisasjoner, private barnehagers landsforbund, pensjonistforbundet, rotaryklubber, røde kors, interkommunale friluftsråd, kommuner og fylkeskommuner inviterer til turer og arrangementer for alle deler av befolkningen.

Det blir mange aktiviteter for barn; En nasjonal turdag, friluftsskoler i forbindelse med skoleferier, fiskefestival, padlekurs og naturens tivoli i hundremeterskogen, som er aktiviteter som Speiderbevegelsen legger opp.

– I år skal Norge prøve å sette verdensrekord og bli berømt som det landet i verden der alle går ofte ut på tur. Bli en friluftslivsagent, få med deg en venn som trenger akkurat din hjelp til å komme seg ut på tur, sa Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet i sin appell.

Åpning av Friluftslivets år tirsdag 13. januar ble markert med arrangementer og turtilbud til folk i alle aldre over hele landet.

Se flere bilder på Miljødirektoratets Flickr-konto

Oftere ut på tur

Målet med Friluftslivets år er å få enda flere til å komme seg oftere ut på tur. Det er enkle hverdagsturer og andre aktiviteter i nærmiljøet som skal gis oppmerksomhet.  Noen trenger en ekstra dytt og inspirasjon til å komme seg over dørstokken.  

- Det er ikke lange turer til høye fjelltopper, med dyrt utstyr, som vi skal inspirere til. Korte turer er også bra. Vi kan ta i bruk parken eller et skogholt i nærheten av der vi bor eller går på skole. Jo lettere det er å komme seg ut, jo oftere gjør vi det, sa miljødirektør Ellen Hambro. 

Miljødirektoratet er prosjektleder

Følg Friluftslivets år

Norsk Friluftsliv oppdaterer jevnlig aktivitetskalenderen på nettsiden www.friluftslivetsar.no

Her kan du søke fram aktiviteter i ditt fylke og din kommune. Friluftslivets år kan du også følge på Facebook, Twitter og Instagram.

Klima- og miljødepartementet har gitt Miljødirektoratet oppdraget om å være prosjektleder for året.  Det er organisasjonen Norsk Friluftsliv som har ansvar for daglig ledelse, prosjektsekretariat og gjennomføring av kampanjeåret.

Vi har et godt utgangspunkt for å bli mer aktive ute: To av tre sier at det å gå på tur i naturen og nærmiljøet er det de ønsker å gjøre for å bli mer fysisk aktive.

- Når vi er aktive i naturen, blir vi friskere både i kroppen og i hjertet vårt. Vi blir glade av å være ute, sier miljødirektør Ellen Hambro.

Relaterte lenker

Tema